kolmapäev, 14. oktoober 2009

mahe vein kuninga lossis

Anjou mõis Woluwe Saint Pierre’is on neoklassikaline tornikestega maja ja kaheksa hektarit aeda-parki Brüsselis. Kunagi elas seal Prantsumaa troonipretendendi Orleans’i hertsogi pere, ja nüüd elavad mõned pered, kes kuigivõrd seotud religioosse ordu heategevusprojektidega. Ajuti majutatakse sinna mõni linnal üle jäänud vaene, keda kuskile ei ole panna.

Tol õhtul voolas seal mahevein. Jalutasime sõpradega, klaasid käes mööda pargihektareid, mis laokil, aga endiselt kuninglikud, vaatasime alla Brüsseli poole ja mõtlesime, kas oleks võimalik ise hakata majutatavaks vaeseks. Korjasime kaasa kauges nurgas puu all vedelevaid toidukastaneid. Hingesopi sala-mulk rõõmustanuks – antakse hääd juua ja söödetakse kõhtki täis.

Veiniinesenerist proua pere, keda oli tabanud majanduslik õnnetus, oli otsustanud teha uue alguse ja alustada maheveinimüüjatena Brüsselis ning tegi avaürituse.
Muidugi mulki ei olnud kaasas, sai paar kasti head kraami ikka ostetud ka. Veinipere loodab ka aias panna aedvilja tõsiselt kasvama, näitamaks et linnaaed suudab hulga inimesi kohapealse kraamiga toita. Edu neile.